Cum sa adormi într-un singur minut!

Totul a început cu o săptămână înainte de nunta celui mai bun prieten al meu.Eram dator sa tin un discurs, și am devenit incredibil de nervos că pur și simplu nu am putut adormi orice as fi facut.
După trei zile, fără odihnă, am întrebat-o pe mama miresei (care a predat cursuri de meditație) ce să fac sa pot scapa de aceasta problema. Ea pretindea ca doar un singur truc putea rezolva problema mea. Nu numai ca a functionat, dar, de asemenea, mi-a schimbat viața!

Se numește metoda “4-7-8”. Asta este ceea ce trebuie să faci:
1. Respira calm pe nas timp de 4 secunde.

2. Țineți-vă respirația timp de 7 secunde.

3. Expirați încet pe gură timp de 8 secunde.

Este într-adevăr atât de simplu. Ar putea părea o nebunie, dar chiar functioneaza.

Cum functioneaza
Am presupus că ea tocmai glumise . Spre surprinderea mea, cu toate acestea, m-am trezit în dimineața următoare, realizând atunci că nu am reușit chiar să numar până la 8, la exercițiul final, deoarece adormisem.
Aceasta este ceea ce am aflat despre modul în care funcționează. Atunci cand esti stresat sau anxios, cantitatea de adrenalină din sângele vostru crește, iar respirația devine mai rapida. Aceste exercitii de respiratie acționează ca un fel de sedativ. Incetineste-ti intentionat respirația,în acest fel forțand ritmul inimii să încetinească te calmeaza foarte repede; este simpla psihologie!
Același exercițiu ajută să-ti calmezi mintea, de asemenea, pur și simplu pentru că te face să te concentrezi în întregime pe respirație. Nu-ți dai seama, dar în acest moment sistemul nervos central isi reduce treptat activitatea, si sentimentele de anxietate dispar. Orice neurolog poate confirma acest lucru.
Rezultatul este ca intreg corpul tau se relaxeaza. În ceea ce privește viteza și intensitatea efectului fizic pe care il are, exercitiul este similar cu un anestezic. Acesta a fost investigat de catre Harvard, doctor medical Andrew Weil, care a constatat că metoda “4-7-8” a fost bine-cunoscut pentru yoghin indian timp de mai multe secole. Ei o folosesc în timpul meditației, în scopul de a realiza o stare de relaxare completă. Este sigur să spunem, prin urmare, că este complet inofensiva aceasta metoda.

Cum poate fi util pentru tine, în mod specific
Pot să vă spun un lucru cu siguranta: în cazul în care acest exercițiu are acelasi efect asupra ta așa cum a avut si asupra mea, te ajuta să adormi mult mai rapid, și în tot felul de situații. Dacă te trezești noaptea târziu pentru că ceva te deranjează, de exemplu,aceasta metoda te ajuta. Același lucru este valabil și pentru atunci când te simți nervos,înaintea unei competiții sau al unui eveniment important din viata. Metoda “4-7-8” este garantata pentru a vă permite să primesti tot ceea ce ai nevoie!
Din acel moment, înainte de vreo nuntă,l-am folosit în fiecare seară, și de fiecare dată când mă trezesc dimineața sunt uimit de cât de bine funcționează!

Comments
folie auto folie auto folie auto folie auto