Dan Diaconescu cere Exhumarea lui Mihai Eminescu

Marius Iacob: „Exhumarea lui Eminescu ar putea crea un precedent“

http://admin.ziarulring.com/images/upload/bucuresti/marius-iacob-exhumarea-lui-eminescu-ar-putea-crea-un-precedent-434x326.jpg

Ar fi posibilă exhumarea şi autopsierea rămăşiţelor pământeşti ale lui Mihai Eminescu în scopul redeschiderii unui caz penal excepţional privind presupusa asasinare, în urmă cu 122 de ani, a poetului naţional al României?

L-am întrebat pe fostul şef al criminaliştilor pe ţară Marius Iacob (acum prim-adjunct al procurorului general al României) cum comentează intenţia lui Dan Diaconescu de a solicita public exhumarea lui Mihai Eminescu.

“S-ar putea cere să-i exhumăm şi pe Iorga, şi pe alţii”
Întrebat concret dacă se mai poate depista o posibilă otrăvire cu mercur şi/sau dacă lovitura cu piatra la cap i-a fost fatală poetului, procurorul Iacob spune: ”E aproape imposibil nu numai la Eminescu, ci în oricare alt caz ca după o sută şi ceva de ani să mai găseşti ceva. (…) În astfel de situaţii nu mai poţi găsi decât fracturi de craniu şi alte fragmente care au mai rezistat în timp. Dar dacă este vorba de o boală sau altceva nu mai ai cum să depistezi. (…) Noi nu am avut niciodată o astfel de solicitare şi nu ştiu ce să spun. S-ar putea crea un precedent. S-ar putea cere să-i exhumăm şi pe Iorga, şi pe alţii. Nu ştiu ce să zic”. Totuşi, pentru a rupe ”pecetea tainei” aşezate peste numeroasele crime VIP rămase cu AN de-a lungul istoriei, tot atâtea enigme în serie, de ce n-am începe cu Eminescu?

”La un cadavru îngropat acum o sută şi ceva de ani, e foarte greu să mai găseşti ceva relevant.”, Marius Iacob, prim-adj. al procurorului general

Comments
folie auto folie auto folie auto folie auto