MIHAI BENDEAC face DEZVĂLUIRI INCENDIARE, pe YOUTUBE! Uite cât CÂŞTIGA EL la ANTENA 1 cu show-ul iComedy şi ce crede despre BADEA! VIDEO

Mihai Bendeac s-a hotărât să rupă tăcerea i să vorbească despre despărţirea de Antena 1, dar şi despre problemele pe care le-ar fi avut cu anumite persoane din tust.

După ce a plecat cu scandal din Antena 1, din cauza show-ului pe care îl realiza, iComedy, Mihai Bendeac a decis să vorbească despre această experienţă. Actorul şi-a exprimat revolta faţă de faptul că i-ar fi fost îngrădită libertatea de exprimare şi că ar fi existat chiar o listă de persoane din Antena 3 pe care nu ar fi avut voie să le parodieze.
Mai mult, el a dezvăluit că salariul său era uriaş la Antena 1 – aproximativ câştigurile unui angajat de rând într-un an sau doi, şi că este mîndru de faptul că nu a făcut un compromis şi nu şi-a încălcat principiile pentru bani.
“Ştiţi cât câştigam eu la Antena 1? Cam cât câştigă mulţi dintre voi într-un an sau doi. Sunt al dracului de mîndru de mine că am renunţat la banii ăştia pentru un principiu. În momentul ăsta Antena 1 nu m-a dat afară, mă ţine un pic prizonier (…) Cu Mircea Badea am crescut. Mă uitam în copilărie. Mă trezeam cu Teo şi Mircea Badea şi mă culcam cu Mircea Badea, oricum ar suna”, a mărturisit Bendeac într-o filmare pe care a postat-o pe Youtube.

Mihai Bendeac, anunta, intr-o postare pe Facebook, ca emisiunea sa de la Antena 1, iComedy, “e foarte posibil sa nu mai fie pe post incepand de saptamana aceasta”. “Nu vreau sa pozez in martir, dar voi lupta pana la ultima picatura de sange pentru o tara in care tinerii sa se exprime liber.” 

“Primul conflict major a aparut la inceputul proiectului, cand am aflat ca nu ni se permite sa filmam un duet in rime ce avea ca personaje doi jurnalisti aflati in concurenta directa: Mircea Badea si Radu Banciu. Am considerat ca, fiind un show ce parodiaza media si societatea romaneasca, acest subiect este unul de actualitate si cu o mare notorietate. Dupa ce ni s-a comunicat faptul ca nu ni se permite filmarea momentului, in ciuda protestelor noastre, am fost anuntati ca parodiile realizate nu trebuie sa contina nimic legat de postul Antena 3 sau persoanele care lucreaza acolo. Pe langa acest aspect, ni s-au mai comunicat si numele unor persoane private ce nu pot fi pronuntate pe post”, spune Mihai Bendeac.

Tensiunile dintre Mihai Bendeac si Mircea Badea, colegi de trust, sunt mai vechi. Recent, cei doi au avut un schimb dur de replici pe Facebook, dupa ce Mircea Badea a jignit-o pe fosta iubita a actorului si a criticat emisiunea colegului sau de trust.

Ce mai spune Mihai Bendeac in comunicatul postat pe Facebook:

In editia din aceasta saptamana a show-ului, observand ca 80% dintre fanii care ne scriau pe Facebook (in mare parte, copii si adolescenti) isi doreau sa-l provocam pe realizatorul tv Radu Banciu sa vina in platoul nostru, am dat curs acestei idei. De ce am facut asta? Pentru ca acei copii habar n-au politica. Si nici noi nu facem politica. E doar un personaj al show-ului nostru, ca toate celelalte. Si nu. Nu aveam de gand sa discutam cu el despre conflictele in care este implicat.

Ni s-a interzis in mod intempestiv acest lucru.

Putini stiu faptul ca programul meu saptamanal este urmatorul: lunea si martea filmam de la 11.00 dimineata pana la 3.00 dimineata urmatoarea. Miercuri, joi, vineri si sambata scriu. La un astfel de program, singurul ingredient ce lipseste e un factor de presiune. In acest weekend, am iesit in oras si mi s-a facut rau. Incepand de luni, am intrat in concediu medical.

Tot incepand de luni, sunt atacat de catre domnul Badea atat pe Facebook, cat si in emisiunea ”In gura Presei” sau la radio Zu, mi s-a comunicat faptul ca datorez deja aproximativ 60 de mii de euro, am fost somat sa ma prezint in aceasta seara, la ora 19.00, la o contraexpertiza medicala pentru a se stabili daca intr-adevar ma simt rau sau doar ma prefac si, normal, mi se atrage atentia ca am un contract si se pot intampla lucruri nefericite.

Pentru a nu stirbi, in mod nedrept, imaginea emisiei pe care o realizam, am cerut postului Antena 1 un singur lucru: semnarea si asumarea reciproca a unui comunicat public in care sa fie clar specificate conditiile postului de televiziune in raport cu realizatorii show-ului iComedy.

De ce? In primul rand deoarece publicul poate interpreta omisiunea unor anumite persoane/personalitati/structuri media din contentul unui show de satira sociala, drept partizanat sau, mai grav, manipulare. Lucruri care, in mod evident, ar aduce grave atingeri imaginii si notorietatii artistilor implicati.

Chiar credem ca doleantele noastre reprezinta nimic mai mult decat o chestiune prevazuta de Conventia Europeana pentru Drepturile Omului, ratificata si de catre statul roman.

Repet! Sunt un artist care castiga MULTI bani pentru emisiunile pe care le realizeaza. Vreau sa intelegeti ca libertatea, demnitatea si orgoliul profesional ma fac indeajuns de nebun incat sa nu ”stau in banca mea”, sa-mi iau banul si sa plec acasa. Media romaneasca si lumea artistica abunda de astfel de indivizi. Cu riscul de a fi ridiculizat din nou de catre realizatorii de pamflete, chiar cred in cinste si omenie. Si nu.. Nu ma rastignesc pe cruce. Enunt doar un lucru normal.

Mi-e greu sa-mi vad emisiunea aruncata la gunoi. Mi-e greu sa-mi vad parintii plangand. Mi-e greu sa vad tristetea din ochii celorlalti colegi. Mi-e greu sa suport ideea unui posibil linsaj mediatic din partea unei institutii mamut.

Nu ma pot apara. Sunt un om singur, fara vreun trust in spate.

Nu stiu in ce masura, si aici nu incerc sa fiu laconic, la aceasta stare de fapt a contribuit si deja celebrul moment iComedy in care il parodiam pe Patriarhul Daniel.

Foarte probabil ca, dupa acest comunicat extrem de direct si de onest, se va dezlantui iadul. E posibil sa fiu acuzat ca aduc probleme de imagine trustului si sa fiu dat in judecata pentru a plati daune de milioane de euro. Ii rog pe parintii mei sa fie tari!

Si, nu in ultima instanta, fac apel la postul de televiziune Antena 1 sa decida in mod public daca isi doresc acest show sau nu si, daca da, in ce conditii.

  • Radu Banciu despre invitatia in emisiunea lui Bendeac: Eu le-am spus <Ba fratilor, vin, dar vedeti ca eu va injur in fiecare seara>


Radu Banciu a comentat, in emisiunea sa, invitatia lansata de Mihai Bendeac de a participa la iComedy: “Subsemnatul urma sa fie prezent in aceasta emisiune a Antenei 1 sambata viitoare. Am si discutat la telefon cu cei de la Antena. Eu le-am spus <Ba fratilor, vin, dar vedeti ca eu va injur in fiecare seara. Mi se pare totusi un pic complicat sa ajung in curtea Varanului (Dan Voiculescu – n.red.) ca lupul la stana. Ei au zis <Domne, noi suntem artisti>, mi-a zis Mihai Bendeac.”

 

Comments
folie auto folie auto folie auto folie auto