Motivul real pentru care Titanicul s-a scufundat.

Unul dintre cele mai mari naufragii din istoria omenirii ocupă mintea multora, chiar si după 100 de ani. Ultra-moderna nava dotata cu toate cele mai bune facilități ale timpului, care purta mândru numele de Titanic – cum ar fi putut fi scufundat de un simplu aisberg?
Se pare ca au existat o serie de alți factori în afară de uriașa bucată de gheață care a dus la dezastru. Iată câteva dintre ele.
Un incendiu a izbucnit în spațiul de combustibil al Titanicului
image
Titanicul a acostat in portul Southampton in Aprilie 1912.
Jurnalistul britanic, Senan Molony a investigat istoria Titanicului timp de 30 de ani și după ce a analizat fotografiile făcute înainte de călătoria navei, el presupune că motivul pentru care Titanicul a devenit o epava,ar fi fost datorat unui focar de incendiu în compartimentul rezervorului de combustibil.
Focul a început cu ceva timp înainte de iesirea in larg iar echipajul a incercat zadarnic sa ascunda acest lucru de câteva săptămâni. Jurnalistul a aflat că proprietarii navei au avut cunostinta despre combustie și au încercat să ascundă adevarul de pasageri prin mutarea Titanicului de partea cealalta a tarmului în Southampton, astfel urmele de funingine erau ascunse.
Carena navei era încălzită până la aproximativ 1.000 ° С, iar când Titanicul a lovit aisberul, oțelul a cedat, permitand deschiderea unui decalaj imens. Experții confirmă că oțelul devine fragil și pierde până la 75% din duritatea sa la o astfel de căldură.
Binoclurile au fost blocat, iar cheia a fost lăsată pe mal
image

Unul dintre binoclurile Titanicului, a fost găsit pe fundul oceanului mulți ani mai târziu.

Chiar înainte de plecare,managerii liniei White Star au decis chiar să înlocuiască secundul cu Henry Wilde, care nu ar fi avut experiență cu garnituri mari de pasageri. Cu toate acestea, David Blair, secundul precedent, a uitat sa inapoieze catre Wilde Star cheile de la cutia binoclurilor.
Desigur, Titanicul a avut proprii lui paznici, dar fără binoclu trebuiau să depindă numai de ochii lor. In acest fel, au observat aisbergul când era deja prea târziu.
Faptul ca binoclurile au fost blocate,a devenit cunoscut publicului 95 de ani mai târziu, atunci când cheia de la casetă a fost scoasă la licitație.

Mai mulți factori care ar fi putut duce la aceasta tragedia
image
Acesta este probabil același aisberg fatal.

* Nu a fost nici luna in acea noapte, care ar fi putut sa lumineze aisbergul,in caz contrar observatorii ar fi putut vedea aisbergul un pic mai devreme. Mai mult decât atât, stelele străluceau atât de puternic încât era dificil să vezi cerul in mare – linia orizontului părea mai mare decât era de fapt, ceea ce a făcut tot mai greu de observat pericolul, să nu mai vorbim fără binoclu.
* În ciuda avertismentelor de la alte nave, Titanic nu a încetinit în zona de gheață (normele de siguranță ale timpului nu au necesitat acest lucru). În cazul în care nava ar fi mers putin mai lent, ea ar fi fost în măsură să evite manevra și sa combata dezastrul.
* Ofițerul de punte care veghea a emis ordinul ” Aisberg la tribord!”, dar deja era prea puțin timp pentru asta. Experții de asemenea, au concluzionat că, înainte să strige ca nava să își schimbe cursul, ofițerul a așteptat timp de aproximativ 30 de secunde,acest timp fiind decisiv in salvarea navei. Titanicul probabil tot ar fi lovit aisbergul, dar numai compartimentul din fata ar fi fost grav avariat, iar cu un singur compartiment impermeabil umplut cu apă, nava ar fi rămas pe linia de plutire.

Comments
folie auto folie auto folie auto folie auto