Poliția schimbă mașinile. Care este noua marcă a autospecialelor și cu cât au fost achiziționate

Poliţia Română schimbă marca autospecialelor cu care va dota secţiile şi posturile din ţară. Noile maşini, care au toate dotările necesare, au fost achiziţionate cu 9.370 de euro bucata, în condiţiile în care preţul de catalog era de 14.000 de euro.

Autovehiculele cumpărate pentru poliţişti au motoare pe benzină şi nu sunt dintre cele care au făcut obiectul scandalului Volkswagen.

Noile autovehicule au intrat în faza de testare finală. Acum se verifică dacă sistemele acustice şi luminoase funcţionează optim pe bateria suplimentară.

“Este un progres tehnic. În general, ultimii doi ani au fost un progres pentru Ministerul de Interne. Era o nevoie asiduă de astfel de dotări, iar domnul ministru Oprea se pare că a înţeles, s-a mărit capacitatea operativă a pompierilor, a poliţiştilor şi a jandarmilor, lucru care se vede în intervenţiile de zi cu zi”, a declarat vicepreşedintele SNPPC, Dumitru Coarnă.

De-a lungul timpului, achiziţiile de maşini din Ministerul de Interne au generat adevărate scandaluri. De exemplu, Logan-urile Poliţiei, echipate cu truse criminalistice, făceau ca preţul de achiziţie să treacă de 70.000 de euro. Scandalul a dus la demiterea şefului de atunci al Poliţiei Române.

Comments
folie auto folie auto folie auto folie auto