SpiceTv Box a fost inchis !

Spice TV ( spicetvbox.eu )a prejudiciat mai multe televiziuni, inclusiv una din Canada, cu 1,5 milioane de euro, prin retransmiterea ilegală, online, a unor evenimente sportive, conform procurorilor care, cu ajutorul polițiștilor, au declanșat nouă percheziții la domiciliile persoanelor implicate în afacere. Liderul rețelei Alin Rotaru este un tânăr din Galați, care a avut și o rețea de magazine de etnobotanice. 

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

Poliția Română a efectuat, în această dimineață, 9 percheziții pe raza municipiului București, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1.500.000 de euro prin punerea la dispoziția publicului de opere protejate (programe de televiziune) şi de utilizare a unor mărci înregistrate fără consimțământul titularilor şi spălare de bani.

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, au efectuat 9 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţele a 4 persoane şi la sediile unor societăţii controlate de acestea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2015, cei în cauză ar fi creat mai multe pagini de internet, prin intermediul cărora ar fi pus la dispoziţia publicului şi ar fi retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restricţionat, fără a avea acordul acestora, încălcând astfel prevederile în materia drepturilor de autor.

Pentru a comercializa dispozitivele speciale de recepţie a acestor programe şi pentru a încasa sume de bani de la abonaţi, aceștia ar fi înfiinţat numeroase societăţi atât în România cât şi în alte state (inclusiv societăţi de tip „off-shore” înfiinţate în Cipru şi SUA-Delaware).

Cu ajutorul societăților înființate, ar fi disimulat tranzacţiile efectuate şi ar fi ascuns veniturile obţinute din aceste activităţi ilicite, mare parte din sumele obţinute în acest mod fiind reinvestite.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, estimat până în prezent, este de aproximativ 1.500.000 de euro.

Cei vizați vor fi conduși, pentru audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma probatoriului administrat, urmând a fi dispuse măsurile procedural penale care se impun.

Cele 4 persoane  sunt cercetate pentru săvâşirea infracțiunilor de punerea la dispoziția publicului de opere protejate (programe de televiziune) şi de utilizare a unor mărci înregistrate fără consimțământul titularilor şi spălare de bani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiştilor din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, precum şi al luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

Video Politia Romana:

https://www.facebook.com/PolitiaRomanawww.politiaromana.ro/videos/794474967330406/

Comments
  1. eueu

    3 years ago

    vreau sa stiu dak ai mai dati drumul ptr ca si eu am un receptor de la voi si numi mai functioneza , eate singura sursa de a avea televiziune romaneasca aici unde sunt eu

folie auto folie auto folie auto folie auto