Un tanar din Prahova de 19 ani a fost retinut azi pentru inselaciune cu piese auto pe internet

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova au depistat un bărbat bănuit că ar fi înșelat 30 de persoane prin intermediul unor anunțuri postate pe site-uri de Internet, prin care ar fi oferit spre vânzare piese de schimb pentru autoturisme.
Astăzi, 13 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat, de 19 ani, din Ploiești, bănuit că, în perioada mai – octombrie a.c., ar fi săvârșit 30 de infracțiuni de înșelăciune, prin care ar fi fost cauzat un prejudiciu de peste 30.000 de lei.
Astfel, din cercetări, s-a stabilit că, prin intermediul unor anunțuri false postate pe site-uri de profil, ar fi oferit spre vânzare piese de schimb pentru autoturisme. Cel în cauză ar fi indus în eroare 30 de persoane, de la care ar fi încasat prețurile pretinse fără însă a le mai trimite bunurile respective.
De la locuința bănuitului au fost ridicate pentru cercetări mai multe bunuri, respectiv un computer, dispozitive de stocare, carduri bancare și înscrisuri folosite în activitatea infracțională.
Polițiștii au dispus măsura reținerii față de bărbat, aceasta urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale în cauză.

***
Poliția Română recomandă cetățenilor care aleg să cumpere produse din mediul online să verifice dacă site-ul este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc., opinii ale altor cumpărători, condiţii de livrare şi de garanţie).
Folosiți un serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că ați plătit pentru ce ați comandat.
Nu acceptaţi să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans.
Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.

Sursa: Politia Romana

Comments
folie auto folie auto folie auto folie auto